Gesztenyés alagút recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 3 ek cukor
- 1 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 mk sütőpor
Töltelék hozzávalói:
- 25 dkg gesztenye massza
- 2-3 ek cukor
- Rumaroma (ízlés szerint)
- 2 dl habtejszín (hulala, cukrászhab)
- 1 dl langyos víz
- 2 kk zselatin fix
Tetejére:
- Tortabevonó étcsokoládé (180 g-os)
- 1 ek étolaj
Elkészítése: (Tepsi mérete: 30×33 cm)
A három tojásból 30*33 cm-es tepsiben sütünk kakaós piskóta lapot. Mikor megsült félre tesszük hűlni.
A gesztenye masszát villával összenyomkodjuk, majd a cukorral és a rum aromával jól összekeverjük. A habtejszínt kemény habbá felverjük, bele tesszük a gesztenye masszát és fakanállal óvatosan összekeverjük.
1 dl langyos vízben csomómentesen elkeverjük a zselatinport, majd bele öntjük a gesztenyés habba és robotgéppel jól összekeverjük.
A kihűlt tészta lapot akkorára szabjuk, hogy legyen egy alja “teteje” az őzgerinc sütőnek és körbe is kitudjuk bélelni.
Az őzgerinc sütőt kibéleljük folcpakkal, utána pedig körbe a piskóta lappal, majd megtöltjük a gesztenye krémmel és tetejére rá helyezzük a piskóta csíkot.
2-3 órára betesszük a hűtőbe dermedni, majd egy nagyobb tálra óvatosan kiborítjuk és olvasztott csokival leöntjük, majd megint vissza tesszük a hűtőbe, hogy a csoki is megdermedjen.
Tálalásig, szeletelésig a hűtőbe tároljuk.
Csokimáz elkészítése: Gőz felett felolvasztjuk az össze tördelt csoki darabkákat és étolajjal összekeverjük és már le is lehet önteni a süteményt.
Jó étvágyat kívánok és sok sikert az elkészítéséhez!