Gesztenyés alagút recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 3 ek cukor
- 1 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 mk sütőpor
Töltelék hozzávalói:
- 25 dkg gesztenye massza
- 2-3 ek cukor
- Rumaroma (ízlés szerint)
- 2 dl habtejszín (hulala, cukrászhab)
- 1 dl langyos víz
- 2 kk zselatin fix
Tetejére:
- Tortabevonó étcsokoládé (180 g-os)
- 1 ek étolaj
Elkészítése: (Tepsi mérete: 30×33 cm)
A három tojásból 30*33 cm-es tepsiben sütünk kakaós piskóta lapot. Mikor megsült félre tesszük hűlni.
A gesztenye masszát villával összenyomkodjuk, majd a cukorral és a rum aromával jól összekeverjük. A habtejszínt kemény habbá felverjük, bele tesszük a gesztenye masszát és fakanállal óvatosan összekeverjük.
1 dl langyos vízben csomómentesen elkeverjük a zselatinport, majd bele öntjük a gesztenyés habba és robotgéppel jól összekeverjük.
A kihűlt tészta lapot akkorára szabjuk, hogy legyen egy alja “teteje” az őzgerinc sütőnek és körbe is kitudjuk bélelni.
Az őzgerinc sütőt kibéleljük folcpakkal, utána pedig körbe a piskóta lappal, majd megtöltjük a gesztenye krémmel és tetejére rá helyezzük a piskóta csíkot.
2-3 órára betesszük a hűtőbe dermedni, majd egy nagyobb tálra óvatosan kiborítjuk és olvasztott csokival leöntjük, majd megint vissza tesszük a hűtőbe, hogy a csoki is megdermedjen.
Tálalásig, szeletelésig a hűtőbe tároljuk.
Csokimáz elkészítése: Gőz felett felolvasztjuk az össze tördelt csoki darabkákat és étolajjal összekeverjük és már le is lehet önteni a süteményt.
Jó étvágyat kívánok és sok sikert az elkészítéséhez!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »