Gesztenyepüré házilag recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg szelíd gesztenye
- 2 dl tej
- 4 dl víz
- xilit ízlés szerint
- vanília aroma
- csoki aroma
- rum aroma
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A gesztenyét csúcsuknál fogva bevagdaljuk x alakban. Aztán alufóliával kibélelt tepsibe tesszük, alá öntünk 4 dl vizet. 40 percre a sütőbe tesszük. Aztán még melegen megszabadítjuk a héjától. Amint megvan, mehet a xilites, aromás tejbe (kis vízzel lehet még felhúzni), puhára főzzük. Amint kész, még melegen mehet bele a vaj és botmixerrel jól összedolgozzuk. Aztán hűtjük. Estére nagyon finoman összeérik és tejszínhabbal lehet tálalni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


