Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyepüré házilag recept

Gesztenyepüré házilag
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg szelíd gesztenye
    • 2 dl tej
    • 4 dl víz
    • xilit ízlés szerint
    • vanília aroma
    • csoki aroma
    • rum aroma
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A gesztenyét csúcsuknál fogva bevagdaljuk x alakban. Aztán alufóliával kibélelt tepsibe tesszük, alá öntünk 4 dl vizet. 40 percre a sütőbe tesszük. Aztán még melegen megszabadítjuk a héjától. Amint megvan, mehet a xilites, aromás tejbe (kis vízzel lehet még felhúzni), puhára főzzük. Amint kész, még melegen mehet bele a vaj és botmixerrel jól összedolgozzuk. Aztán hűtjük. Estére nagyon finoman összeérik és tejszínhabbal lehet tálalni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá