Gesztenyekrémes aszaltszilvás rolád recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 2 dkg olvasztott margarin
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg gesztenyepüré
- 20 dkg porcukor
- 1-2 ek Rum vagy rum aroma
- 20 dkg aszalt szilva
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk , a fehérjét fele cukorral, a sárgáját pedig a cukor másik felével és az olvasztott Rámával kikeverjük. A kakaóport a liszttel elkeverjük. A habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk a tojássárgás részhez, majd a kakaós lisztet beleszitáljuk és jól elkeverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük, majd egy konyharuhára feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A puha Rámát a porcukorral, a lereszelt gesztenyepürével és a rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darabokra vágott aszalt szilvát. A krém 2/3 részét a tésztába töltjük, majd a maradék krémmel a külső részét is bevonjuk, amit aszalt szilvával díszíthetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

