Gesztenyekrémes aszaltszilvás rolád recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 2 dkg olvasztott margarin
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg gesztenyepüré
- 20 dkg porcukor
- 1-2 ek Rum vagy rum aroma
- 20 dkg aszalt szilva
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk , a fehérjét fele cukorral, a sárgáját pedig a cukor másik felével és az olvasztott Rámával kikeverjük. A kakaóport a liszttel elkeverjük. A habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk a tojássárgás részhez, majd a kakaós lisztet beleszitáljuk és jól elkeverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük, majd egy konyharuhára feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A puha Rámát a porcukorral, a lereszelt gesztenyepürével és a rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darabokra vágott aszalt szilvát. A krém 2/3 részét a tésztába töltjük, majd a maradék krémmel a külső részét is bevonjuk, amit aszalt szilvával díszíthetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »