Gesztenye kocka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 ek liszt
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek porcukor
- 10 dkg margarin (olvasztott)
- 0,5 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
Gesztenyekrém:
- 500 g gesztenyemassza
- 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
- 3 dl tej
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- rum aroma (ízlés szerint)
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
10 dkg porcukrot a pudingporral és kevés tejjel csomómentesre keverünk, majd a maradék tejet is hozzáadjuk, és kevergetve sűrűre főzzük. Félre tesszük hűlni.
A tojásokat szét választjuk. A sárgájához adunk 6 ek porcukrot, és gépi habverővel habosra keverjük, majd az olvasztott (de nem meleg) margarinnal tovább habosítjuk még kb. 1-2 percig.
A lisztbe belekeverjük a kakaóport és a sütőport. A lisztes keverék felét beleszitáljuk a cukros tojássárgás masszába (még nem keverjük össze). A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd a hab felét is hozzáadjuk, és most óvatosan összekeverjük az egészet. A másik felét ugyanígy hozzáadjuk, és alaposan összekeverjük az egészet.
Sütőpapírral bélelt 20×36 cm-es tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük (tűpróba).
A szoba hőmérsékletű margarint 20 dkg porcukorral habosra kikeverjük, majd a villával összetört gesztenyemasszát kisebb adagokban hozzákeverjük, majd a KIHŰLT pudingot is belekeverjük. Kevés rum aromával ízesítjük. Az egész gesztenyekrémet gépi habverővel jól összekeverjük.
A kisült, kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a gesztenyés krémet.
A habtejszínt kemény habbá felverjük, és a gesztenyekrémre egyenletesen rákenjük.
Tálalás előtt a hűtőben legalább 2-3 órát pihentetjük, majd egyforma kockákra felvágjuk.
A gesztenye kocka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 18 g