Gesztenye kocka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6 ek liszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek porcukor
- 10 dkg margarin (olvasztott)
- 0,5 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
Gesztenyekrém:
- 500 g gesztenyemassza
- 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
- 3 dl tej
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- rum aroma (ízlés szerint)
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
10 dkg porcukrot a pudingporral és kevés tejjel csomómentesre keverünk, majd a maradék tejet is hozzáadjuk, és kevergetve sűrűre főzzük. Félre tesszük hűlni.
A tojásokat szét választjuk. A sárgájához adunk 6 ek porcukrot, és gépi habverővel habosra keverjük, majd az olvasztott (de nem meleg) margarinnal tovább habosítjuk még kb. 1-2 percig.
A lisztbe belekeverjük a kakaóport és a sütőport. A lisztes keverék felét beleszitáljuk a cukros tojássárgás masszába (még nem keverjük össze). A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd a hab felét is hozzáadjuk, és most óvatosan összekeverjük az egészet. A másik felét ugyanígy hozzáadjuk, és alaposan összekeverjük az egészet.
Sütőpapírral bélelt 20×36 cm-es tepsibe öntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük (tűpróba).
A szoba hőmérsékletű margarint 20 dkg porcukorral habosra kikeverjük, majd a villával összetört gesztenyemasszát kisebb adagokban hozzákeverjük, majd a KIHŰLT pudingot is belekeverjük. Kevés rum aromával ízesítjük. Az egész gesztenyekrémet gépi habverővel jól összekeverjük.
A kisült, kihűlt tésztára egyenletesen rákenjük a gesztenyés krémet.
A habtejszínt kemény habbá felverjük, és a gesztenyekrémre egyenletesen rákenjük.
Tálalás előtt a hűtőben legalább 2-3 órát pihentetjük, majd egyforma kockákra felvágjuk.
A gesztenye kocka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »