Gesztenye kocka recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek porcukor
- 1 dl étolaj
- 6 ek liszt
- fél cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 2 csomag gesztenye massza ( 50 dkg összesen)
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- kb fél rumaroma
- 6 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
Krém tetejére:
- 1 cs tejszínhabpor+ 3 dl tej, vagy 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a a fehérjék keményre felvert habját. Egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
A cukrot a margarinnal, rumaromával és a gesztenyemasszával jól összekeverjük. A pudingokat megfőzzük a tejben a cukorral, majd ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenyés krémhez. A kész krémet a kihült tésztára kenjük.
A tejszínhabport elkészítjük a leírás szerint és a krémre kenjük, majd megszorjuk kakaóporral.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.