Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenye kocka recept

Gesztenye kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek porcukor
    • 1 dl étolaj
    • 6 ek liszt
    • fél cs sütőpor
    • 2 ek kakaópor

    Krém:

    • 2 csomag gesztenye massza ( 50 dkg összesen)
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg cukor
    • kb fél rumaroma
    • 6 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor

    Krém tetejére:

    • 1 cs tejszínhabpor+ 3 dl tej, vagy 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a a fehérjék keményre felvert habját. Egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.

    A cukrot a margarinnal, rumaromával és a gesztenyemasszával jól összekeverjük. A pudingokat megfőzzük a tejben a cukorral, majd ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenyés krémhez. A kész krémet a kihült tésztára kenjük.

    A tejszínhabport elkészítjük a leírás szerint és a krémre kenjük, majd megszorjuk kakaóporral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá