Gesztenye kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek porcukor
- 1 dl étolaj
- 6 ek liszt
- fél cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 2 csomag gesztenye massza ( 50 dkg összesen)
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- kb fél rumaroma
- 6 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
Krém tetejére:
- 1 cs tejszínhabpor+ 3 dl tej, vagy 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a a fehérjék keményre felvert habját. Egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
A cukrot a margarinnal, rumaromával és a gesztenyemasszával jól összekeverjük. A pudingokat megfőzzük a tejben a cukorral, majd ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenyés krémhez. A kész krémet a kihült tésztára kenjük.
A tejszínhabport elkészítjük a leírás szerint és a krémre kenjük, majd megszorjuk kakaóporral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »