Gesztenye kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 6 ek liszt
  • fél cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor

Krém:

  • 2 csomag gesztenye massza ( 50 dkg összesen)
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • kb fél rumaroma
  • 6 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor

Krém tetejére:

  • 1 cs tejszínhabpor+ 3 dl tej, vagy 3 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a a fehérjék keményre felvert habját. Egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.

A cukrot a margarinnal, rumaromával és a gesztenyemasszával jól összekeverjük. A pudingokat megfőzzük a tejben a cukorral, majd ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenyés krémhez. A kész krémet a kihült tésztára kenjük.

A tejszínhabport elkészítjük a leírás szerint és a krémre kenjük, majd megszorjuk kakaóporral.