Gesztenye kocka recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek liszt
- 5 ek cukor
- fél cs sütőpor
- fél dl víz
- fél dl olaj
Krém:
- 25 dkg gesztenye massza
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 2 dl habtejszín
- rum, vagy aroma ízlés szerint
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéhez adunk 2 ek cukrot és kemény habbá verjük. A sárgához hozzáadjuk a maradék cukrot, a vizet és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és felváltva adjuk a habhoz a sárgákkal együtt. Óvatosa, széles mozdulatokkal alaposan összeforgatjuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Egy vékony lapot kapunk, melyet sütés után három egyenlő részre vágunk.
A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, a masszát lereszeljük, majd rummal ízesítjük és hozzáadjuk a margarinhoz. Alaposan összekeverjük. A lapokat megkenjük a krémmel és egymásra tesszük. A tejszínt habbá verjük 3 dkg porcukorral és ízlés szerint díszítjük a süteményt.
1-2 órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

