Gesztenye bomba rumos meggyel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
26 bombához:
Alap:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg darált keksz
- 10 dkg margarin
- 6 dkg porcukor
- 1 ek rum vagy rumaroma
- tejszín vagy tej, hogy jól gyúrható masszát kapjunk
Töltelék:
- 26 rumba áztatott, magozott meggy
- 1-2 ek baracklekvár
Piskótához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 3 ek cukor
Mázhoz:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg keserű csokoládé
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
Az alap hozzávalóiból jól gyúrható masszát készítünk és becsomagolva hűtőbe tesszük.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, egy kicsi tepsit papírral kibélelünk. A tojásokat ketté választjuk, fehérjét 2 ek cukorral felhabosítjuk, majd a sárgáját pedig 1 ek cukorral fehéredésig mixeljük. Mindkét masszát egybeöntjük, óvatosan elkeverjük és az átszitált lisztet apránként hozzáadva óvatosan beleforgatjuk. Egyenletesen elsimítjuk a sütőpapíron, előmelegített 170 fokos sütőben 10-15 perc kisütjük, majd hűlés után 4 cm-es korongokat szúrunk ki belőle.
Pici lekvárral megkenjük a korongokat egyenként és a masszából egy kis fagyiskanál segítségével “bombákat” kanalazunk, de csak fél adaggal, majd 1 szem meggyet teszünk a közepébe és befedjük színültig a formát. Itt javasolom a fagyis kanál a forró vízfürdőbe mártást minden gombóc előtt. Jön a gyors bomba elhelyezés a lekvározott piskóta lapokon és a tejszínben felolvasztott csokifürdőbe mártás. Pici kapszlikba ültettem őket az egyszerűbb fogyasztás kedvéért. Kedvetek szerint, akár díszíthetitek is a bombák tetejét.
Pár órára érdemes hűtőbe tenni a bombákat.
Kötényeket felkötni! Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
A gesztenye ízvilága mindig nyerő nálunk, ezért nagy melléfogásra nem számítottam a gyerkőcöknél. Igaz a rumban lubickoló meggyeket, fele-fele arányban kihorgászta a társaság, de én bátorítanék mindenkit, hogy tegye bele, mert így finom.
A mázzal akadtak kis problémáim, számomra új csokoládét próbáltam, de nem jött be :( A zord külső, azért fogyasztható ízeket takar ám! :)