Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres meggyes pite recept

Fűszeres meggyes pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 nagy csipet só
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 dl tejföl
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelékhez:

    • 1 kg meggy
    • 3 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 púpos tk őrölt fahéj
    • 1/3 tk őrölt szegfűszeg

    Szóráshoz:

    • 2 ek búzadara

    Tepsi kenéséhez:

    • 3 dkg margarin
    • 2 ek liszt

    Kenéshez:

    • 3 ek tej

    Elkészítése:

    A meggyet alaposan megtisztítjuk, kimagvaljuk és egy szűrőn hagyjuk kicsit lecsöpögni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, margarint, a sót, a cukrot, beleütjük a tojások sárgáját, belekanalazzuk a tejfölt és belereszeljük a citrom héját. Alaposan összedolgozzuk.

    Két egyforma méretű részre osztjuk.

    Egy nagyobb (38*30 cm) méretű tepsit kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel. Az egyik tésztát lisztezett felületen elnyújtjuk a tepsi méretére, a nyújtófára feltekerve belefektetjük úgy, hogy a tepsi oldalán is legyen a tésztából.

    Egy villával megszurkáljuk. Megszórjuk a búzadarával. A meggyet ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán.

    A másikat is elnyújtjuk, és a meggyre fektetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve lekenjük tejjel és pihentetjük egy konyharuhával letakarva kb. 10 percet. Könnyebben és szebben szeletelhetjük, ha várunk, míg majdnem teljesen kihűl.

    Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Idényen kívül befőtt gyümölcsből is készíthető. Abból legalább 2 üvegnyi szükséges bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá