Fügés-mandulás ropogós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5-6 szem aszalt füge
- 8-10 szem mandula
- vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta lapokat felengedés után hosszában félbevágom. Kb 2-3 cm széles csíkokat kapok.
A tojást felverem a lapokat megkenem vele. A fügét vékony csíkokra vágjuk (én most nem szórakoztam vele, nem lettek igazán vékonyak). A megkent tésztára néhány szeletelt fügét és mandulát helyezek, megszórom némi vaníliás cukorral, majd a lapokat félbehajtom. Ha kell a széleit lenyomkodom. Enyhén tekerek rajta majd tepsibe teszem őket.
Megkenem tojással a tetejét is. A sütőt 180 fokra előmelegítem a rudakat pedig nagyjából 10-12 percig sütöm. Nagyon finom, garantált siker.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

