Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fügés-mandulás ropogós recept

Fügés-mandulás ropogós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 cs leveles tészta
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5-6 szem aszalt füge
    • 8-10 szem mandula
    • vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tészta lapokat felengedés után hosszában félbevágom. Kb 2-3 cm széles csíkokat kapok.

    A tojást felverem a lapokat megkenem vele. A fügét vékony csíkokra vágjuk (én most nem szórakoztam vele, nem lettek igazán vékonyak). A megkent tésztára néhány szeletelt fügét és mandulát helyezek, megszórom némi vaníliás cukorral, majd a lapokat félbehajtom. Ha kell a széleit lenyomkodom. Enyhén tekerek rajta majd tepsibe teszem őket.

    Megkenem tojással a tetejét is. A sütőt 180 fokra előmelegítem a rudakat pedig nagyjából 10-12 percig sütöm. Nagyon finom, garantált siker.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá