Fügés-mandulás ropogós recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5-6 szem aszalt füge
- 8-10 szem mandula
- vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta lapokat felengedés után hosszában félbevágom. Kb 2-3 cm széles csíkokat kapok.
A tojást felverem a lapokat megkenem vele. A fügét vékony csíkokra vágjuk (én most nem szórakoztam vele, nem lettek igazán vékonyak). A megkent tésztára néhány szeletelt fügét és mandulát helyezek, megszórom némi vaníliás cukorral, majd a lapokat félbehajtom. Ha kell a széleit lenyomkodom. Enyhén tekerek rajta majd tepsibe teszem őket.
Megkenem tojással a tetejét is. A sütőt 180 fokra előmelegítem a rudakat pedig nagyjából 10-12 percig sütöm. Nagyon finom, garantált siker.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.