Fügés-mandulás ropogós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5-6 szem aszalt füge
- 8-10 szem mandula
- vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta lapokat felengedés után hosszában félbevágom. Kb 2-3 cm széles csíkokat kapok.
A tojást felverem a lapokat megkenem vele. A fügét vékony csíkokra vágjuk (én most nem szórakoztam vele, nem lettek igazán vékonyak). A megkent tésztára néhány szeletelt fügét és mandulát helyezek, megszórom némi vaníliás cukorral, majd a lapokat félbehajtom. Ha kell a széleit lenyomkodom. Enyhén tekerek rajta majd tepsibe teszem őket.
Megkenem tojással a tetejét is. A sütőt 180 fokra előmelegítem a rudakat pedig nagyjából 10-12 percig sütöm. Nagyon finom, garantált siker.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »