Fügés-mandulás ropogós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fügés-mandulás ropogós

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta
  • 1 tojás
  • 5-6 szem aszalt füge
  • 8-10 szem mandula
  • vaníliás cukor

Elkészítése:

A tészta lapokat felengedés után hosszában félbevágom. Kb 2-3 cm széles csíkokat kapok.

A tojást felverem a lapokat megkenem vele. A fügét vékony csíkokra vágjuk (én most nem szórakoztam vele, nem lettek igazán vékonyak). A megkent tésztára néhány szeletelt fügét és mandulát helyezek, megszórom némi vaníliás cukorral, majd a lapokat félbehajtom. Ha kell a széleit lenyomkodom. Enyhén tekerek rajta majd tepsibe teszem őket.

Megkenem tojással a tetejét is. A sütőt 180 fokra előmelegítem a rudakat pedig nagyjából 10-12 percig sütöm. Nagyon finom, garantált siker.