Fügekrémes tortácska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 g rozsliszt
- 10 g zabpehelyliszt
- 10 g eritrit
- 5 g darált dió
- 1 narancs reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 4-5 db aszalt füge
- 1 csapott tk vaníliás pudingpor
- durvára tört dió
Elkészítése:
A fügét apró darabokra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy ellepje, majd mikróba tesszük 4-5 percre. Villával összenyomkodjuk. Egy kevés vízzel elkeverjük a vaníliás pudingport, összekeverjük a fügés krémmel, és mikrózzuk még 1-2 percig.
Amíg hűl a fügekrémünk, elkészítjük a tortalapokat. A liszteket, az eritritet, a sütőport és a narancshéjat összekeverjük, felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan a lisztes keverékhez forgatjuk. Sütőpapírra kis tenyérnyi korongokat simítunk a masszából, és 160 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. A lapocskák tetejét 2-3 helyen éles késsel bevágjuk, megkenünk kettőt a fügekrém több mint felével, rátesszük a másik 2 lapot és rákenjük a maradék krémet. (A narancshéjból is tarthatunk vissza díszítéshez.) A tetejét durvára tört dióval díszítjük.
Tipp:
Minden receptem kis adagos, hiszen diétás és ugye fogyókúra alatt nem eszünk semmiből egy gáztepsinyi adagot:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

