Fügekrémes tortácska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 g rozsliszt
- 10 g zabpehelyliszt
- 10 g eritrit
- 5 g darált dió
- 1 narancs reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 4-5 db aszalt füge
- 1 csapott tk vaníliás pudingpor
- durvára tört dió
Elkészítése:
A fügét apró darabokra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy ellepje, majd mikróba tesszük 4-5 percre. Villával összenyomkodjuk. Egy kevés vízzel elkeverjük a vaníliás pudingport, összekeverjük a fügés krémmel, és mikrózzuk még 1-2 percig.
Amíg hűl a fügekrémünk, elkészítjük a tortalapokat. A liszteket, az eritritet, a sütőport és a narancshéjat összekeverjük, felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan a lisztes keverékhez forgatjuk. Sütőpapírra kis tenyérnyi korongokat simítunk a masszából, és 160 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. A lapocskák tetejét 2-3 helyen éles késsel bevágjuk, megkenünk kettőt a fügekrém több mint felével, rátesszük a másik 2 lapot és rákenjük a maradék krémet. (A narancshéjból is tarthatunk vissza díszítéshez.) A tetejét durvára tört dióval díszítjük.
Tipp:
Minden receptem kis adagos, hiszen diétás és ugye fogyókúra alatt nem eszünk semmiből egy gáztepsinyi adagot:)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »