Hozzávalók:
Elkészítése:
A fügét apró darabokra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy ellepje, majd mikróba tesszük 4-5 percre. Villával összenyomkodjuk. Egy kevés vízzel elkeverjük a vaníliás pudingport, összekeverjük a fügés krémmel, és mikrózzuk még 1-2 percig.
Amíg hűl a fügekrémünk, elkészítjük a tortalapokat. A liszteket, az eritritet, a sütőport és a narancshéjat összekeverjük, felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan a lisztes keverékhez forgatjuk. Sütőpapírra kis tenyérnyi korongokat simítunk a masszából, és 160 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. A lapocskák tetejét 2-3 helyen éles késsel bevágjuk, megkenünk kettőt a fügekrém több mint felével, rátesszük a másik 2 lapot és rákenjük a maradék krémet. (A narancshéjból is tarthatunk vissza díszítéshez.) A tetejét durvára tört dióval díszítjük.
Minden receptem kis adagos, hiszen diétás és ugye fogyókúra alatt nem eszünk semmiből egy gáztepsinyi adagot:)