Fügekrémes tortácska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 10 g rozsliszt
  • 10 g zabpehelyliszt
  • 10 g eritrit
  • 5 g darált dió
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tojásfehérje
  • 4-5 db aszalt füge
  • 1 csapott tk vaníliás pudingpor
  • durvára tört dió

Elkészítése:

A fügét apró darabokra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy ellepje, majd mikróba tesszük 4-5 percre. Villával összenyomkodjuk. Egy kevés vízzel elkeverjük a vaníliás pudingport, összekeverjük a fügés krémmel, és mikrózzuk még 1-2 percig.

Amíg hűl a fügekrémünk, elkészítjük a tortalapokat. A liszteket, az eritritet, a sütőport és a narancshéjat összekeverjük, felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan a lisztes keverékhez forgatjuk. Sütőpapírra kis tenyérnyi korongokat simítunk a masszából, és 160 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. A lapocskák tetejét 2-3 helyen éles késsel bevágjuk, megkenünk kettőt a fügekrém több mint felével, rátesszük a másik 2 lapot és rákenjük a maradék krémet. (A narancshéjból is tarthatunk vissza díszítéshez.) A tetejét durvára tört dióval díszítjük.

Tipp:

Minden receptem kis adagos, hiszen diétás és ugye fogyókúra alatt nem eszünk semmiből egy gáztepsinyi adagot:)