Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia kocka recept

Francia kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Lap:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg finomliszt
    • 3 ek kakaópor
    • 12 dkg porcukor
    • 1 ek olaj
    • 1 ek rum
    • 1 ek víz
    • 4 g sütőpor
    • pici só

    Krém:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3 ek cukor
    • 6 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojások fehérjéhez adunk 1 ek vizet, csipet sót, majd elkezdjük felverni. Folyamatosan hozzáadagoljuk a cukrot és keményre felverjük.

    Egyenként hozzáadjuk a sárgákat, az olajat, majd végül a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    A krémhez 3 dl tejszínben elkeverjük a sárgákat és a cukrokat, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd kihűtjük. A maradék tejszínt felverjük kemény habbá, majd a kihűlt krémhez adjuk.

    A krémet rákenjük a lapra, elsimítjuk és tortadarával díszítjük.

    Jó étvágyat ehhez a finom sütihez!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá