Francia kocka recept
Elkészítése:
A tojások fehérjéhez adunk 1 ek vizet, csipet sót, majd elkezdjük felverni. Folyamatosan hozzáadagoljuk a cukrot és keményre felverjük.
Egyenként hozzáadjuk a sárgákat, az olajat, majd végül a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez 3 dl tejszínben elkeverjük a sárgákat és a cukrokat, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd kihűtjük. A maradék tejszínt felverjük kemény habbá, majd a kihűlt krémhez adjuk.
A krémet rákenjük a lapra, elsimítjuk és tortadarával díszítjük.
Jó étvágyat ehhez a finom sütihez!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »

