Francia kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Francia kocka

Hozzávalók:
Lap:

  • 6 tojás
  • 12 dkg finomliszt
  • 3 ek kakaópor
  • 12 dkg porcukor
  • 1 ek olaj
  • 1 ek rum
  • 1 ek víz
  • 4 g sütőpor
  • pici só

Krém:

  • 6 tojás sárgája
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 ek cukor
  • 6 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojások fehérjéhez adunk 1 ek vizet, csipet sót, majd elkezdjük felverni. Folyamatosan hozzáadagoljuk a cukrot és keményre felverjük.

Egyenként hozzáadjuk a sárgákat, az olajat, majd végül a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez 3 dl tejszínben elkeverjük a sárgákat és a cukrokat, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd kihűtjük. A maradék tejszínt felverjük kemény habbá, majd a kihűlt krémhez adjuk.

A krémet rákenjük a lapra, elsimítjuk és tortadarával díszítjük.

Jó étvágyat ehhez a finom sütihez!