Formabontó mágnás pite recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 2 ek tejföl
- 1 cs sütőpor
- 16-20 dkg cukor
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek darált dió (elmaradhat)
Töltelék:
- 1 üveg baracklekvár vagy dzsem (lehet kicsit kevesebb is)
- 15 dkg cukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg darált dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb 1 cm vastagságúra (vagy vékonyabbra) a formának megfelelő köröket szaggatunk belőle, majd kibéleljük vele a nagyobb vagy kisebb méretű kosárka vagy mini pite formákat.
Megkenjük a baracklekvárral(érdemes vastagabban kenni, hogy ne legyen száraz a sütemény) és utána rásimítjuk a habot.
A habhoz szétválasztjuk a tojásokat, 10 dkg cukrot a fehérjébe teszünk és kemény habbá verjük. A sárgájához az 5 dkg cukrot tesszük fehéredésig verjük, majd belekeverjük a darált diót és a tojáshabot is (óvatosan ne törjön meg a hab).
Előmelegített sütőben megsütjük (hőlégkeverés, 170 fok) kb 30 perc alatt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.