Formabontó mágnás pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 2 ek tejföl
- 1 cs sütőpor
- 16-20 dkg cukor
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek darált dió (elmaradhat)
Töltelék:
- 1 üveg baracklekvár vagy dzsem (lehet kicsit kevesebb is)
- 15 dkg cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg darált dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb 1 cm vastagságúra (vagy vékonyabbra) a formának megfelelő köröket szaggatunk belőle, majd kibéleljük vele a nagyobb vagy kisebb méretű kosárka vagy mini pite formákat.
Megkenjük a baracklekvárral(érdemes vastagabban kenni, hogy ne legyen száraz a sütemény) és utána rásimítjuk a habot.
A habhoz szétválasztjuk a tojásokat, 10 dkg cukrot a fehérjébe teszünk és kemény habbá verjük. A sárgájához az 5 dkg cukrot tesszük fehéredésig verjük, majd belekeverjük a darált diót és a tojáshabot is (óvatosan ne törjön meg a hab).
Előmelegített sütőben megsütjük (hőlégkeverés, 170 fok) kb 30 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »