Formabontó mágnás pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 2 ek tejföl
- 1 cs sütőpor
- 16-20 dkg cukor
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek darált dió (elmaradhat)
Töltelék:
- 1 üveg baracklekvár vagy dzsem (lehet kicsit kevesebb is)
- 15 dkg cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg darált dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb 1 cm vastagságúra (vagy vékonyabbra) a formának megfelelő köröket szaggatunk belőle, majd kibéleljük vele a nagyobb vagy kisebb méretű kosárka vagy mini pite formákat.
Megkenjük a baracklekvárral(érdemes vastagabban kenni, hogy ne legyen száraz a sütemény) és utána rásimítjuk a habot.
A habhoz szétválasztjuk a tojásokat, 10 dkg cukrot a fehérjébe teszünk és kemény habbá verjük. A sárgájához az 5 dkg cukrot tesszük fehéredésig verjük, majd belekeverjük a darált diót és a tojáshabot is (óvatosan ne törjön meg a hab).
Előmelegített sütőben megsütjük (hőlégkeverés, 170 fok) kb 30 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »