Formabontó mágnás pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 2 ek tejföl
- 1 cs sütőpor
- 16-20 dkg cukor
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek darált dió (elmaradhat)
Töltelék:
- 1 üveg baracklekvár vagy dzsem (lehet kicsit kevesebb is)
- 15 dkg cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg darált dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb 1 cm vastagságúra (vagy vékonyabbra) a formának megfelelő köröket szaggatunk belőle, majd kibéleljük vele a nagyobb vagy kisebb méretű kosárka vagy mini pite formákat.
Megkenjük a baracklekvárral(érdemes vastagabban kenni, hogy ne legyen száraz a sütemény) és utána rásimítjuk a habot.
A habhoz szétválasztjuk a tojásokat, 10 dkg cukrot a fehérjébe teszünk és kemény habbá verjük. A sárgájához az 5 dkg cukrot tesszük fehéredésig verjük, majd belekeverjük a darált diót és a tojáshabot is (óvatosan ne törjön meg a hab).
Előmelegített sütőben megsütjük (hőlégkeverés, 170 fok) kb 30 perc alatt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »