Formabontó mágnás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 2 ek tejföl
  • 1 cs sütőpor
  • 16-20 dkg cukor
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 2 egész tojás
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek darált dió (elmaradhat)

Töltelék:

  • 1 üveg baracklekvár vagy dzsem (lehet kicsit kevesebb is)
  • 15 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 15 dkg darált dió

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb 1 cm vastagságúra (vagy vékonyabbra) a formának megfelelő köröket szaggatunk belőle, majd kibéleljük vele a nagyobb vagy kisebb méretű kosárka vagy mini pite formákat.

Megkenjük a baracklekvárral(érdemes vastagabban kenni, hogy ne legyen száraz a sütemény) és utána rásimítjuk a habot.

A habhoz szétválasztjuk a tojásokat, 10 dkg cukrot a fehérjébe teszünk és kemény habbá verjük. A sárgájához az 5 dkg cukrot tesszük fehéredésig verjük, majd belekeverjük a darált diót és a tojáshabot is (óvatosan ne törjön meg a hab).

Előmelegített sütőben megsütjük (hőlégkeverés, 170 fok) kb 30 perc alatt.