Foltos kókuszkocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 35 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom
- 1 dl étolaj
- 2 dl tej
- kakaópor
Krém:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 2 dl tejszín
- 1 habfixáló
- 4 dkg porcukor
Tetejére:
- kókuszreszelék
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
Tészta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral, fél dl vízzel, a citrom levével és reszelt héjával, valamint az olajjal habosra kikeverjük.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá felverjük. A két masszát összekeverjük, hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.
24 x 22 cm-es sütőpapíros tepsibe öntjük a fele masszát. A másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport. Ezt a sárga masszára öntjük, és összekeverjük a tepsiben a két masszát, hogy foltos legyen.
180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Krém elkészítése:
A tejet a cukorral és a pudinggal a szokásos eljárással felfőzzük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük a porcukorral és a fixálóval.
A kihűlt pudinggal összekeverjük, és a kihűlt tészta tetejére rákenjük.
A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük, olvasztott csokoládéval díszítjük.