Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Főispán recept

Főispán
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 15 dkg liszt
    • 15 dkg vaj
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Töltelék:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg darált dió
    • sok-sok vaníliás porcukor

    Elkészítése:
    A tésztához az alapanyagokat összegyúrom. Ez már előző este is elkészíthető. Másnap a tésztát elfelezem, majd a feleket is felezem, és a végén 32 apró kis darabot kapok, amiből kicsi gombócokat formálok. Nagyon jól belisztezett deszkán a pici gombócokat nagyon vékonyra kinyújtom./nagyjából kicsit ovális formára/ Ha jó lisztes, akár egymásra is rakható a kinyújtott tészta. A töltelékhez kemény habot verek a tojás fehérjéből és óvatosan összekeverem a dióval és a porcukorral. A kinyújtott kis lapokra egy-egy evőkanál habot teszek, majd a két szemközti oldalt felhajtom, a mások két oldalt pedig összenyomom. A kész tésztának, olyan az alakja, mint egy szaloncukor.kb.180-200 fokos sütőben pár perc alatt megsütöm. Sütés közben a habos dió megdagad, ezért nem szabad nagyon sokat bele tölteni. Sütés után, ha lehet még melegen vaníliás porcukorral bőségesen megszórjuk, vagy meghempergetjük. Óvatosan, mert könnyen törik.

    Sztori: Azt a receptet, egy számomra nagyon kedves hölgytől kaptam. Az Ő szülőfalujában ezt a süteményt sokszor lakodalomkor sütötték, mert ezt előre el lehetett készíteni. Nálunk ez a karácsonyi sütemény a beigli mellett. Azt hiszem, hogy aki egyszer megsütötte és megkóstolta az rendszeresen elkészíti a családi ünnepekre.
    Remélem, hogy ízleni fog.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá