Finom szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Sárga laphoz:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg porcukor
- 15 evőkanál víz
- 35 dkg finom liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Középső laphoz:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darabokra vágott csokoládé
- 20 dkg kandírozott gyümölcs apróra vágva
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
- 9 dl tej
- 3 tasak vaníliás pudingpor
- 30 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Bevonáshoz:
- 20 dkg csokoládé + 1 ek olaj
- 10 dkg fehér csokoládé + 1 tk olaj
Elkészítése:
A sárga laphoz a sárgákat alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a vizet és végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két részre osztjuk. Egy 30*40 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral béleljük. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. A maradék tésztát is kisütjük.
A középső laphoz a fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd lazán beleforgatjuk a diót, csokit, kandírozott gyümölcsöket és a sütőporral elkevert lisztet. Ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a sárga lapokat.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a cukrokat és a vajat, majd alaposan kihabosítjuk.
Az egyik sárga lapot megkenjük a krém felével, erre jön a csokis lap, a krém másik fele, majd a másik sárga lap,
A csokit felolvasztjuk az olajjal, bevonjuk vele a sütemény tetejét, majd a fehér csokit is felolvasztjuk az olajjal és ízlés szerint díszítjük.
Tipp:
Nagyon kiadós, finom sütemény. 45 szép szelet jött ki ebből az adagból.