Finom meggyes sütemény recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 20 dkg vaj/margarin
- 20 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg kimagozott meggy
Elkészítése:
A megtisztított meggyet kimagvaljuk, majd kicsit lecsepegtetjük.
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes (20*32 cm-es) tepsit vékonyan kikenünk vajjal és megszórjuk egy kevés liszttel.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik edényben a megolvasztott, de nem forró vajat/margarint habosra keverjük a cukrokkal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A sűrű masszát az előkészített tepsibe simítjuk. Rászórjuk a lecsepegett gyümölcsöt. 180 fokon alul-felülsütéssel 40 percet sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha teljesen kihűlt, megszórjuk porcukorral és szeletelve kínáljuk.
Tipp:
Vasárnap délután sütöttem ezt a hihetetlenül egyszerű, kevert süteményt, amibe frissen szedett meggy került. Puha, omlós és a gyümölcstől szaftos édesség. Nincs vele sok munka, negyed óra alatt összeállítható, a többi már csak a sütő dolga.
A finom meggyes sütemény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 15 g