Finom meggyes sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 20 dkg vaj/margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 db tojás
  • 35 dkg kimagozott meggy

Elkészítése:

A megtisztított meggyet kimagvaljuk, majd kicsit lecsepegtetjük.

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes (20*32 cm-es) tepsit vékonyan kikenünk vajjal és megszórjuk egy kevés liszttel.

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport.

Egy másik edényben a megolvasztott, de nem forró vajat/margarint habosra keverjük a cukrokkal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.

A sűrű masszát az előkészített tepsibe simítjuk. Rászórjuk a lecsepegett gyümölcsöt. 180 fokon alul-felülsütéssel 40 percet sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha teljesen kihűlt, megszórjuk porcukorral és szeletelve kínáljuk.

Tipp:

Vasárnap délután sütöttem ezt a hihetetlenül egyszerű, kevert süteményt, amibe frissen szedett meggy került. Puha, omlós és a gyümölcstől szaftos édesség. Nincs vele sok munka, negyed óra alatt összeállítható, a többi már csak a sütő dolga.