Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Finom házi krémes recept

Finom házi krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 csomag mélyhűtött leveles vajas tészta

    Krémhez:

    • 7 dl tej
    • 7-8 dkg liszt
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 10 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • csipet só

    Tetejére:

    • 5 dl tejszín
    • 4-5 ek cukor
    • csipet só
    • habfixáló

    Elkészítése:

    A leveles tészta felét kinyújtjuk és a tepsink méretére vágjuk, kicsit megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Megsütjük, majd így teszünk a másik lappal is (közepes tepsit használtam).

    Először felverjük a tojások fehérjét a cukorral, csipet sóval és betesszük a hűtőbe addig, míg a krémet megfőzzük.

    Krémhez a tojások sárgáját, kevés tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük. Majd hozzáadjuk a többi tejet is. Lassú tűzön besűrítjük. Amikor jó sűrű már belekeverjük a tojások felvert habját is. Főzzük pár percig és közben beletesszük a vaníliás cukrot is és megkóstoljuk elég édes e. Közben folyamatosan kevergetjük.

    A kisült lapot beletesszük a tepsibe és még forrón ráöntjük a krémet. A kihűlt krém tetejére simítjuk a cukorral, csipet sóval és habfixálóval felvert tejszínhabot.

    Majd beborítjuk a felső lappal, amit felkockázunk előtte. Így könnyebb szeletelni. Végül porcukorral szórjuk a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá