Finom házi krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 csomag mélyhűtött leveles vajas tészta
Krémhez:
- 7 dl tej
- 7-8 dkg liszt
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Tetejére:
- 5 dl tejszín
- 4-5 ek cukor
- csipet só
- habfixáló
Elkészítése:
A leveles tészta felét kinyújtjuk és a tepsink méretére vágjuk, kicsit megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Megsütjük, majd így teszünk a másik lappal is (közepes tepsit használtam).
Először felverjük a tojások fehérjét a cukorral, csipet sóval és betesszük a hűtőbe addig, míg a krémet megfőzzük.
Krémhez a tojások sárgáját, kevés tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük. Majd hozzáadjuk a többi tejet is. Lassú tűzön besűrítjük. Amikor jó sűrű már belekeverjük a tojások felvert habját is. Főzzük pár percig és közben beletesszük a vaníliás cukrot is és megkóstoljuk elég édes e. Közben folyamatosan kevergetjük.
A kisült lapot beletesszük a tepsibe és még forrón ráöntjük a krémet. A kihűlt krém tetejére simítjuk a cukorral, csipet sóval és habfixálóval felvert tejszínhabot.
Majd beborítjuk a felső lappal, amit felkockázunk előtte. Így könnyebb szeletelni. Végül porcukorral szórjuk a tetejét.