Finom házi krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 1 csomag mélyhűtött leveles vajas tészta

Krémhez:

  • 7 dl tej
  • 7-8 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • kb 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Tetejére:

  • 5 dl tejszín
  • 4-5 ek cukor
  • csipet só
  • habfixáló

Elkészítése:

A leveles tészta felét kinyújtjuk és a tepsink méretére vágjuk, kicsit megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Megsütjük, majd így teszünk a másik lappal is (közepes tepsit használtam).

Először felverjük a tojások fehérjét a cukorral, csipet sóval és betesszük a hűtőbe addig, míg a krémet megfőzzük.

Krémhez a tojások sárgáját, kevés tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük. Majd hozzáadjuk a többi tejet is. Lassú tűzön besűrítjük. Amikor jó sűrű már belekeverjük a tojások felvert habját is. Főzzük pár percig és közben beletesszük a vaníliás cukrot is és megkóstoljuk elég édes e. Közben folyamatosan kevergetjük.

A kisült lapot beletesszük a tepsibe és még forrón ráöntjük a krémet. A kihűlt krém tetejére simítjuk a cukorral, csipet sóval és habfixálóval felvert tejszínhabot.

Majd beborítjuk a felső lappal, amit felkockázunk előtte. Így könnyebb szeletelni. Végül porcukorral szórjuk a tetejét.