Csokis kuglóf recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 1 csomag aranymazsola
- 10 dkg holland kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg ét tortabevonó
Díszítéshez
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A cukrot a margarinnal, a tojással és a vaníliás cukorral habosra kikeverem, majd fokozatosan adagolva hozzáteszem a többi hozzávalót. A tésztát óvatosan belekanalazom egy kivajazott, lisztezett kuglófformába.
Előmelegített sütőben alacsony hőfokon legalább 1 órát sütöm. Ha kész, kihűtöm, olvasztott tortabevonóval leöntöm, és megszórom kókuszreszelékkel. Rövid időre behűtöm. Délutáni teázáshoz kitűnő!
Tipp:
1 hétig is eláll, akár hűtőben is, de elég hűvös helyre tenni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »