Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Finn áfonyás pite recept

Finn áfonyás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 12,5 dkg margarin
    • 1 dl cukor
    • 3 dl liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A krémhez:

    • 25-30 dkg áfonya
    • 2 dl tejföl
    • 1 dl cukor
    • 1 késhegynyi vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tésztához fehéredésig keverem a margarint és a cukrot. Ha ez megvan, hozzáadom a lisztet, sütőport és a tojást. Egy piteformát margarinnal kikenek, majd liszttel megszórok és a tésztát belenyomkodom. 175 C°-on előmelegített sütőben elősütöm a tésztát kb 10 percig.

    Amíg sül, addig elkészítem a tölteléket. A tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot és tojást egyszerűen csak összekeverem, majd miután az elősütött formára rátettem az áfonyákat, ráöntöm és készre sütöm, ameddig kap egy kellemes barna színt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá