Finn áfonyás pite recept

Elkészítése:
A tésztához fehéredésig keverem a margarint és a cukrot. Ha ez megvan, hozzáadom a lisztet, sütőport és a tojást. Egy piteformát margarinnal kikenek, majd liszttel megszórok és a tésztát belenyomkodom. 175 C°-on előmelegített sütőben elősütöm a tésztát kb 10 percig.
Amíg sül, addig elkészítem a tölteléket. A tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot és tojást egyszerűen csak összekeverem, majd miután az elősütött formára rátettem az áfonyákat, ráöntöm és készre sütöm, ameddig kap egy kellemes barna színt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »