Finn áfonyás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Finn áfonyás pite

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 12,5 dkg margarin
  • 1 dl cukor
  • 3 dl liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tojás

A krémhez:

  • 25-30 dkg áfonya
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl cukor
  • 1 késhegynyi vaníliás cukor
  • 1 tojás

Elkészítése:

A tésztához fehéredésig keverem a margarint és a cukrot. Ha ez megvan, hozzáadom a lisztet, sütőport és a tojást. Egy piteformát margarinnal kikenek, majd liszttel megszórok és a tésztát belenyomkodom. 175 C°-on előmelegített sütőben elősütöm a tésztát kb 10 percig.

Amíg sül, addig elkészítem a tölteléket. A tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot és tojást egyszerűen csak összekeverem, majd miután az elősütött formára rátettem az áfonyákat, ráöntöm és készre sütöm, ameddig kap egy kellemes barna színt.