Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Felhő szelet recept

Felhő szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 ek rum
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 5 dkg margarin
    • 1 ek méz

    Krém:

    • 1 l tej
    • 2 csapott ek liszt
    • 2 tasak vaníliás pudingpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 l habtejszín
    • 1 csomag habfixáló

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd közepes, lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle.

    A krémhez a lisztet a pudingporral és a tojás sárgákkal összekeverjük, hozzáadjuk a tejet óvatosan, hogy ne legyen csomós. Ezután sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Amíg hűl a krém, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor kihűlt a pudingos krém összekeverjük a cukros margarinnal.

    A tejszínt kemény habbá verjük.

    6. Az alsó tésztalapot rummal meglocsoljuk, majd rákenjük a krémet, erre a kemény tejszínhabot és a másik tésztalappal befedjük. Pár óra múlva vagy akár egy éjszaka elteltével szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá