Felhő szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek rum
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 5 dkg margarin
  • 1 ek méz

Krém:

  • 1 l tej
  • 2 csapott ek liszt
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 tojás sárgája
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 l habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd közepes, lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle.

A krémhez a lisztet a pudingporral és a tojás sárgákkal összekeverjük, hozzáadjuk a tejet óvatosan, hogy ne legyen csomós. Ezután sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Amíg hűl a krém, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor kihűlt a pudingos krém összekeverjük a cukros margarinnal.

A tejszínt kemény habbá verjük.

6. Az alsó tésztalapot rummal meglocsoljuk, majd rákenjük a krémet, erre a kemény tejszínhabot és a másik tésztalappal befedjük. Pár óra múlva vagy akár egy éjszaka elteltével szeletelhető.