Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő tornyok recept

Feketeerdő tornyok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Kakaós piskóta:

    • 5 ek liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 1 ek kakaópor
    • 1 tk sütőpor

    Töltelék:

    • 5 dl habtejszín
    • 1 púpos ek porcukor
    • 1 csomag habfixáló

    Öntehez:

    • 20 dkg málna
    • 2 ek cukor
    • 1 tk citromlé
    • tetejére kandírozott, vagy koktélcseresznye

    Elkészítése:

    A kakaós piskótát a sütő tepsijében megsütöttem. (Tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, tojássárgáját cukorral kikeverni, hozzáadni a kakaóport és a sütőporos lisztet, majd a habot beleforgatni. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütni.)

    Amikor kihűlt a piskóta, pogácsa szaggatóval kiszaggattam, amennyi kijött sorba belőle.

    A tejszínt a cukorral és habfixszel felvertem. A málnát a cukorral és a citromlével pár perc alatt összefőztem.

    Szitán átszűrtem, és kevertem belőle a habba. Szép rózsaszín lett

    Csillagcsővel ellátott habzsákba szedtem, megtöltöttem a lapokat (3 került egymásra).

    A tetejét is habrózsával díszítettem, és kandis cseresznyét tettem rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá