Feketeerdő tornyok recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
- 5 ek liszt
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 1 ek kakaópor
- 1 tk sütőpor
Töltelék:
- 5 dl habtejszín
- 1 púpos ek porcukor
- 1 csomag habfixáló
Öntehez:
- 20 dkg málna
- 2 ek cukor
- 1 tk citromlé
- tetejére kandírozott, vagy koktélcseresznye
Elkészítése:
A kakaós piskótát a sütő tepsijében megsütöttem. (Tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, tojássárgáját cukorral kikeverni, hozzáadni a kakaóport és a sütőporos lisztet, majd a habot beleforgatni. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütni.)
Amikor kihűlt a piskóta, pogácsa szaggatóval kiszaggattam, amennyi kijött sorba belőle.
A tejszínt a cukorral és habfixszel felvertem. A málnát a cukorral és a citromlével pár perc alatt összefőztem.
Szitán átszűrtem, és kevertem belőle a habba. Szép rózsaszín lett
Csillagcsővel ellátott habzsákba szedtem, megtöltöttem a lapokat (3 került egymásra).
A tetejét is habrózsával díszítettem, és kandis cseresznyét tettem rá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.