Feketeerdő tornyok recept

Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
- 5 ek liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 1 ek kakaópor
- 1 tk sütőpor
Töltelék:
- 5 dl habtejszín
- 1 púpos ek porcukor
- 1 csomag habfixáló
Öntehez:
- 20 dkg málna
- 2 ek cukor
- 1 tk citromlé
- tetejére kandírozott, vagy koktélcseresznye
Elkészítése:
A kakaós piskótát a sütő tepsijében megsütöttem. (Tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, tojássárgáját cukorral kikeverni, hozzáadni a kakaóport és a sütőporos lisztet, majd a habot beleforgatni. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütni.)
Amikor kihűlt a piskóta, pogácsa szaggatóval kiszaggattam, amennyi kijött sorba belőle.
A tejszínt a cukorral és habfixszel felvertem. A málnát a cukorral és a citromlével pár perc alatt összefőztem.
Szitán átszűrtem, és kevertem belőle a habba. Szép rózsaszín lett
Csillagcsővel ellátott habzsákba szedtem, megtöltöttem a lapokat (3 került egymásra).
A tetejét is habrózsával díszítettem, és kandis cseresznyét tettem rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »