Feketeerdő tornyok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Feketeerdő tornyok

Hozzávalók:

Kakaós piskóta:

  • 5 ek liszt
  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 tk sütőpor

Töltelék:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 púpos ek porcukor
  • 1 csomag habfixáló

Öntehez:

  • 20 dkg málna
  • 2 ek cukor
  • 1 tk citromlé
  • tetejére kandírozott, vagy koktélcseresznye

Elkészítése:

A kakaós piskótát a sütő tepsijében megsütöttem. (Tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, tojássárgáját cukorral kikeverni, hozzáadni a kakaóport és a sütőporos lisztet, majd a habot beleforgatni. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütni.)

Amikor kihűlt a piskóta, pogácsa szaggatóval kiszaggattam, amennyi kijött sorba belőle.

A tejszínt a cukorral és habfixszel felvertem. A málnát a cukorral és a citromlével pár perc alatt összefőztem.

Szitán átszűrtem, és kevertem belőle a habba. Szép rózsaszín lett

Csillagcsővel ellátott habzsákba szedtem, megtöltöttem a lapokat (3 került egymásra).

A tetejét is habrózsával díszítettem, és kandis cseresznyét tettem rá.