Fekete rózsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Mákos töltelékhez:
- 20 dkg darált mák
- 3 evőkanál finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
Vaníliás krémhez:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Csokoládémázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát gyúrunk. Annyi tejet adunk csak hozzá, hogy elérjük a megfelelő állagot.
6 egyenlő részre osztjuk, négyet egyforma nagyságúra, téglalap alakúra nyújtjuk (kb 30*40 cm, de függ a tepsi méretétől).
A mákos krém hozzávalóit összekeverjük, majd a korábban kinyújtott lapokat egyesével megtöltjük vele és akárcsak a bejglit, feltekercseljük őket. Egymás mellé tesszük szorosan egy kivajazott tepsibe és kb 25 perc alatt megsütjük.
A pudingot megfőzzük a tejben. Megvárjuk míg kihűl, majd egy mixer segítségével hozzákeverjük a porcukorral kikevert margarint.
Egy tepsi hátlapján, 30*40 cm-es lapokat sütünk a maradék két adag tésztából.
Egy tálcára helyezzük az első lapot, megkenjük egyenletesen a vaníliás krém felével, ráhelyezzük a máktekercseket szorosan egymás mellé, majd befedjük a maradék pudinggal. Rárakjuk az utolsó lapot és végül az olajban gőz fölött felolvasztott csokoládéval öntjük le. Megvárjuk míg megdermed és egy kicsit összeérik a sütemény, hogy szépen tudjuk szeletelni.
A fekete rózsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 43 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

