Fekete rózsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Mákos töltelékhez:
- 20 dkg darált mák
- 3 evőkanál finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
Vaníliás krémhez:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Csokoládémázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát gyúrunk. Annyi tejet adunk csak hozzá, hogy elérjük a megfelelő állagot.
6 egyenlő részre osztjuk, négyet egyforma nagyságúra, téglalap alakúra nyújtjuk (kb 30*40 cm, de függ a tepsi méretétől).
A mákos krém hozzávalóit összekeverjük, majd a korábban kinyújtott lapokat egyesével megtöltjük vele és akárcsak a bejglit, feltekercseljük őket. Egymás mellé tesszük szorosan egy kivajazott tepsibe és kb 25 perc alatt megsütjük.
A pudingot megfőzzük a tejben. Megvárjuk míg kihűl, majd egy mixer segítségével hozzákeverjük a porcukorral kikevert margarint.
Egy tepsi hátlapján, 30*40 cm-es lapokat sütünk a maradék két adag tésztából.
Egy tálcára helyezzük az első lapot, megkenjük egyenletesen a vaníliás krém felével, ráhelyezzük a máktekercseket szorosan egymás mellé, majd befedjük a maradék pudinggal. Rárakjuk az utolsó lapot és végül az olajban gőz fölött felolvasztott csokoládéval öntjük le. Megvárjuk míg megdermed és egy kicsit összeérik a sütemény, hogy szépen tudjuk szeletelni.
A fekete rózsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 43 g
Zsír: 13 g