Hozzávalók:
A tésztához:
Mákos töltelékhez:
Vaníliás krémhez:
Csokoládémázhoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát gyúrunk. Annyi tejet adunk csak hozzá, hogy elérjük a megfelelő állagot.
6 egyenlő részre osztjuk, négyet egyforma nagyságúra, téglalap alakúra nyújtjuk (kb 30*40 cm, de függ a tepsi méretétől).
A mákos krém hozzávalóit összekeverjük, majd a korábban kinyújtott lapokat egyesével megtöltjük vele és akárcsak a bejglit, feltekercseljük őket. Egymás mellé tesszük szorosan egy kivajazott tepsibe és kb 25 perc alatt megsütjük.
A pudingot megfőzzük a tejben. Megvárjuk míg kihűl, majd egy mixer segítségével hozzákeverjük a porcukorral kikevert margarint.
Egy tepsi hátlapján, 30*40 cm-es lapokat sütünk a maradék két adag tésztából.
Egy tálcára helyezzük az első lapot, megkenjük egyenletesen a vaníliás krém felével, ráhelyezzük a máktekercseket szorosan egymás mellé, majd befedjük a maradék pudinggal. Rárakjuk az utolsó lapot és végül az olajban gőz fölött felolvasztott csokoládéval öntjük le. Megvárjuk míg megdermed és egy kicsit összeérik a sütemény, hogy szépen tudjuk szeletelni.