Fekete rózsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Mákos töltelékhez:

  • 20 dkg darált mák
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tej

Vaníliás krémhez:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin

Csokoládémázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát gyúrunk. Annyi tejet adunk csak hozzá, hogy elérjük a megfelelő állagot.

6 egyenlő részre osztjuk, négyet egyforma nagyságúra, téglalap alakúra nyújtjuk (kb 30*40 cm, de függ a tepsi méretétől).

A mákos krém hozzávalóit összekeverjük, majd a korábban kinyújtott lapokat egyesével megtöltjük vele és akárcsak a bejglit, feltekercseljük őket. Egymás mellé tesszük szorosan egy kivajazott tepsibe és kb 25 perc alatt megsütjük.

A pudingot megfőzzük a tejben. Megvárjuk míg kihűl, majd egy mixer segítségével hozzákeverjük a porcukorral kikevert margarint.

Egy tepsi hátlapján, 30*40 cm-es lapokat sütünk a maradék két adag tésztából.

Egy tálcára helyezzük az első lapot, megkenjük egyenletesen a vaníliás krém felével, ráhelyezzük a máktekercseket szorosan egymás mellé, majd befedjük a maradék pudinggal. Rárakjuk az utolsó lapot és végül az olajban gőz fölött felolvasztott csokoládéval öntjük le. Megvárjuk míg megdermed és egy kicsit összeérik a sütemény, hogy szépen tudjuk szeletelni.