Fekete-erdő szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 2 ek víz
- 20 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 1-2 ek kakaó
- 20 dkg fagyasztott vagy friss meggy
A krémhez:
- 1 cs vaníliapuding
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek liszt
- 5 dl tej
- ízlés szerint cukor
Tetejére:
- 2 dl hulala tejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek gyümölcsízű joghurt (lehetőleg barack, mert annak nincs erős színe)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból egyszerű sárgapiskótát készítünk (nagy tepsibe valót). Azzal a különbséggel, hogy a felébe kakaóport teszünk.
Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, és a kimagozott, lecsöpögtetett meggyet elosztjuk a tepsiben, hogy mindenütt legyen. Erre kanalazzuk a sárga piskótamasszát, majd a kakaós piskótamasszát.
A lényeg, hogy a végén szép márványos legyen. Fontos, hogy ne keverjük össze a tepsiben a meggyet a piskótamasszával.
Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Amikor kész, egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, így megfordul a piskóta, és a meggyes része kerül felülre:
Elkészítjük a krémet:
A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
Miközben a krém hűl, felverjük a tejszínt a vanília cukorral, majd ha már majdnem kész, beletesszük a joghurtot. Ettől nemcsak finom, de tartósabb is lesz a habunk.
Ha kihűlt a pudingos krém, 2-3 kanál habot keverünk hozzá, és óvatosan összedolgozzuk. Nagyon finom és lágy krémet fogunk kapni. A többi habot félretesszük a tetejére.
Ezt a pudingos krémet egyenletesen rákenjük a meggyes piskótára, majd erre jön a felvert tejszínhab. (Lehet egyenletesen elkenni a habot is, de én szívesebben díszítem máshogyan.)
Majd csokireszelékkel megszórjuk, és tálalásig a hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »