Fehércsokis zserbó recept
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 3 kanál tejföl
- 2 dkg élesztő
A töltelékhez:
- 25 dkg baracklekvár
- 35 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom héja
A tetejéhez:
- egy tábla fehér tortabevonó
- 5 deka margarin
- 2 kanál olaj
Elkészítése:
A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgáját, és jól összekeverjük, hogy a cukor elolvadjon. Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg kikevert tojással együtt a liszthez. Hozzáadjuk a tejfölt és jól összedolgozzuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, az első részt kinyújtjuk és tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd cukorral. Erre jön a második lap, rá a lekvár és a cukor. A harmadik lapot is kinyújtjuk, majd a tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. A negyedik lappal befedjük a diós lapot és 180 fokon megsütjük. Amikor kihűlt olvasztott fehér csokival öntjük le.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

