Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokis-málnahabos brownie recept

Fehércsokis-málnahabos brownie
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12,5 dkg fehér csokoládé
    • 12,5 dkg vaj
    • 10-12 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 7 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krémsajtos rész:

    • 30 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor
    • 2 ek kakaópor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 mk vanília aroma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Málnahab:

    • 2 dl habtejszín
    • málnapép

    Elkészítése:

    A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni.

    Egy tálban elkezdjük kikeverni a cukrot, a vaníliás cukrot és a puha vajat. Állandó keverés mellett egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat.

    Ezután szintén állandó keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a lisztet, majd belecsorgatjuk a felolvasztott csokoládét, és így együtt jól kikeverjük.

    Egy 18 x 27 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. A tetejét egyenletesen elsimítjuk, és félretesszük, amíg elkészül a krémes massza.

    Krém készítése:

    Egy tálba tesszük a mascarponét, a porcukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, majd robotgéppel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kakaót, és óvatosan, fakanállal kicsit összekeverjük.

    Ezután újra robotgéppel keverjük, és egyesével belekeverjük az egész tojásokat is. Végül a tepsiben lévő massza tetejére öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk.

    Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 percig sütjük. (Én légkeverés, 150 fokon, 35 percig sütöttem.)

    Ha kezdene a teteje túlbarnulni, akkor sütőpapírral lefedve süssük tovább.

    Ha megsült, nyitott ajtajú sütőben hagyni kihűlni. (Én addig hagytam a sütőben, ameddig langyosra hűlt, majd rácsra téve hagytam teljesen kihűlni.)
    Közben el lehet készíteni a málnahabot.

    Málnahab készítése:

    A málnát jól megmossuk, lecsepegtetjük, majd botmixerrel pépesítjük. Szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele.
    A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, kanalanként hozzákeverjük az ízlés szerinti mennyiségű málnát.

    A teljesen kihűlt süteményről óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd tálcára helyezzük.

    Tetejére kanalazzuk a málnahabot, majd egyenletesen elsimítjuk. Tálalás előtt ízlés szerint felvágjuk.

    A fehércsokis-málnahabos brownie kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 331 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 20 g
    Zsír: 23 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá