Fehércsokis-málnahabos brownie

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg fehér csokoládé
  • 12,5 dkg vaj
  • 10-12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg liszt
  • 2 tojás

Krémsajtos rész:

  • 30 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mk vanília aroma
  • 2 tojás

Málnahab:

  • 2 dl habtejszín
  • málnapép

Elkészítése:

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni.

Egy tálban elkezdjük kikeverni a cukrot, a vaníliás cukrot és a puha vajat. Állandó keverés mellett egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat.

Ezután szintén állandó keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a lisztet, majd belecsorgatjuk a felolvasztott csokoládét, és így együtt jól kikeverjük.

Egy 18 x 27 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. A tetejét egyenletesen elsimítjuk, és félretesszük, amíg elkészül a krémes massza.

Krém készítése:

Egy tálba tesszük a mascarponét, a porcukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, majd robotgéppel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kakaót, és óvatosan, fakanállal kicsit összekeverjük.

Ezután újra robotgéppel keverjük, és egyesével belekeverjük az egész tojásokat is. Végül a tepsiben lévő massza tetejére öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 percig sütjük. (Én légkeverés, 150 fokon, 35 percig sütöttem.)

Ha kezdene a teteje túlbarnulni, akkor sütőpapírral lefedve süssük tovább.

Ha megsült, nyitott ajtajú sütőben hagyni kihűlni. (Én addig hagytam a sütőben, ameddig langyosra hűlt, majd rácsra téve hagytam teljesen kihűlni.)
Közben el lehet készíteni a málnahabot.

Málnahab készítése:

A málnát jól megmossuk, lecsepegtetjük, majd botmixerrel pépesítjük. Szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, kanalanként hozzákeverjük az ízlés szerinti mennyiségű málnát.

A teljesen kihűlt süteményről óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd tálcára helyezzük.

Tetejére kanalazzuk a málnahabot, majd egyenletesen elsimítjuk. Tálalás előtt ízlés szerint felvágjuk.