Fehér és étcsokis isler recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 sárgája
- 1 kk őrölt fahéj
Töltéshez:
- baracklekvár
Díszítéshez:
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 tábla fehér csokoládé
- 10 dkg pirított mogyoró
- 15-20 dkg marcipán
- 5-5 dkg margarin
- 2-2 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát kb fél cm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákra kiszúrjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 fokon aranybarnára sütjük.
2-2 korongot lekvárral összeragasztunk. A csokikat a margarinnal és az olajjal gőz felett felolvasztjuk és belemártjuk a korongokat. A marcipánból különböző díszeket készíthetünk a sütik tetejére.
A mogyorót kissé megpörköljük, összetörjük és megszórjuk vele a sütik tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »