Fehér és étcsokis isler

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 egész tojás
  • 1 sárgája
  • 1 kk őrölt fahéj

Töltéshez:

  • baracklekvár

Díszítéshez:

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 tábla fehér csokoládé
  • 10 dkg pirított mogyoró
  • 15-20 dkg marcipán
  • 5-5 dkg margarin
  • 2-2 ek étolaj

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát kb fél cm vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákra kiszúrjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 fokon aranybarnára sütjük.
2-2 korongot lekvárral összeragasztunk. A csokikat a margarinnal és az olajjal gőz felett felolvasztjuk és belemártjuk a korongokat. A marcipánból különböző díszeket készíthetünk a sütik tetejére.
A mogyorót kissé megpörköljük, összetörjük és megszórjuk vele a sütik tetejét.