Fatörzs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 lapos evőkanál cukor
- csipet só
- 4 púpos evőkanál liszt
- fél evőkanál kakaópor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag csokis pudingpor (főzős)
- csoki díszítésnek
Elkészítése: Szétválasztjuk a tojásokat, összekeverjük a lisztet a kakaóporral. Felverjük a tojásfehérjéket a csipet sóval és a cukorral, lazán hozzákeverjük a tojássárgáját és a kakaóporos lisztet, sütőpapíros tepsiben elegyengetjük, majd 180 °C-os sütőben megsütjük a lapot.
Míg hűl elkészítjük a pudingot a tasakján levő leírás szerint, arra ügyeljünk, hogy egy deciliterrel kevesebb tejjel készítsük, hogy ne legyen folyós a krém. Krémesre keverjük a margarint, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, ha szükséges, még adhatunk hozzá kakaóport. Megtöltjük a krémmel a piskótalapot, feltekerjük, kívül is bekenjük a krémmel, betesszük a hűtőbe dermedni, addig olvasztunk kevés csokit és meglocsoljuk a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »