Farsangi zizi szelet recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 pohár liszt (kb 2 dl)
- 2 pohár darált dió
- 2 pohár kristálycukor
- 1 pohár olvasztott margarin
- 1 pohár cukorzott kakaópor
- 10-15 dkg áfonya (mazsola is jó) apróra vágva
- ½ tábla étcsokoládé apróra törve
- ½ csomag sütőpor
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 csomag szeletelt mandula
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat- a mandula kivételével- összekeverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott margarint és a tojások sárgáját, ezzel is keverjük a viszonylag sűrű masszát. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd fakanál segítségével egyenletesre keverjük a kakaós masszával. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 170 °C fokra előmelegítjük. A kész viszonylag sűrű masszát tepsibe öntjük, elsimítjuk. A süti tetejét szeletelt mandulával megszórjuk. Berakjuk a sütőbe és 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig sütjük). Ha van őzgerincforma, süthetjük abban is, a mandulát a vajazott gerincforma aljára szórjuk, úgy öntjük rá a masszát. A sütési idő akkor 30-35 perc.
Jó étvágyat!
A recept édesanyámé,tőle tanultam sütni :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.