Farsangi zizi szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 pohár liszt (kb 2 dl)
- 2 pohár darált dió
- 2 pohár kristálycukor
- 1 pohár olvasztott margarin
- 1 pohár cukorzott kakaópor
- 10-15 dkg áfonya (mazsola is jó) apróra vágva
- ½ tábla étcsokoládé apróra törve
- ½ csomag sütőpor
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 csomag szeletelt mandula
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat- a mandula kivételével- összekeverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott margarint és a tojások sárgáját, ezzel is keverjük a viszonylag sűrű masszát. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd fakanál segítségével egyenletesre keverjük a kakaós masszával. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 170 °C fokra előmelegítjük. A kész viszonylag sűrű masszát tepsibe öntjük, elsimítjuk. A süti tetejét szeletelt mandulával megszórjuk. Berakjuk a sütőbe és 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig sütjük). Ha van őzgerincforma, süthetjük abban is, a mandulát a vajazott gerincforma aljára szórjuk, úgy öntjük rá a masszát. A sütési idő akkor 30-35 perc.
Jó étvágyat!
A recept édesanyámé,tőle tanultam sütni :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »