Fanta szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 50 dkg túró
- 2 csomag vaniliás cukor
- 25 dkg porcukor
Máz:
- 8 dl Fanta üdítőital
- 2 csomag vaniliás pudingpor
Elkészítése:
A tojásfehérjékből robotgéppel kemény habot verünk, a cukrot folyamatosan hozzáadagoljuk.majd óvatosan hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőporos lisztet, a kakaót és az olajat.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát és mérsékelten meleg sütőben megsütjük.
A krémhez a margarint, a porcukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük, majd összedolgozzuk a túróval.
Az egészet a kihűlt tészta tetejére simítjuk.
A mázhoz az üdítőben felfőzzük a pudingport és a krém tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük, amikor megdermedt, vizes késsel szeleteljük.
Tipp:
Holland kakaóport használtam a sütihez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

