Fahéjas túrós kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 dl tej
- fél élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 0,5 dl olaj
- 1 sütőpor
- 50 dkg túró
- 6 ek kristálycukor + 1 tk az élesztőhöz
- csipet só
- fahéj
Elkészítése:
1 dl tejet langyosra melegítünk, majd adunk hozzá egy teáskanál cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A száraz alapanyagokat először összekeverjük, majd a margarinnal összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, majd annyit langyos tejet adunk hozzá, hogy a tészta könnyen dagasztható legyen.
Félretesszük és kelni hagyjuk.
Ha megkelt, kettéválasztjuk és két gombócot készítünk belőle. Egyenként kinyújtjuk és 8-8 cikket vágunk belőle.
A cikkek mindkét oldalát megkenjük olajjal, egy tálcára cukrot és fahéjat öntünk, majd ráfektetjük a cikkek mindkét oldalát.
A túrót összekeverjük egy tojással és a 6 ek cukorral, majd a cikk elejébe túrót halmozunk, feltekerjük és lekenjük tojással.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és közepesen meleg sütőben 30-40 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »