Fahéjas túrós kifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • fél élesztő
  • 2 tojás
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 0,5 dl olaj
  • 1 sütőpor
  • 50 dkg túró
  • 6 ek kristálycukor + 1 tk az élesztőhöz
  • csipet só
  • fahéj

Elkészítése:

1 dl tejet langyosra melegítünk, majd adunk hozzá egy teáskanál cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.

A száraz alapanyagokat először összekeverjük, majd a margarinnal összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, majd annyit langyos tejet adunk hozzá, hogy a tészta könnyen dagasztható legyen.

Félretesszük és kelni hagyjuk.

Ha megkelt, kettéválasztjuk és két gombócot készítünk belőle. Egyenként kinyújtjuk és 8-8 cikket vágunk belőle.

A cikkek mindkét oldalát megkenjük olajjal, egy tálcára cukrot és fahéjat öntünk, majd ráfektetjük a cikkek mindkét oldalát.

A túrót összekeverjük egy tojással és a 6 ek cukorral, majd a cikk elejébe túrót halmozunk, feltekerjük és lekenjük tojással.

Sütőpapíros tepsibe tesszük és közepesen meleg sütőben 30-40 percig sütjük.