Hozzávalók:
Elkészítése:
1 dl tejet langyosra melegítünk, majd adunk hozzá egy teáskanál cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A száraz alapanyagokat először összekeverjük, majd a margarinnal összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, majd annyit langyos tejet adunk hozzá, hogy a tészta könnyen dagasztható legyen.
Félretesszük és kelni hagyjuk.
Ha megkelt, kettéválasztjuk és két gombócot készítünk belőle. Egyenként kinyújtjuk és 8-8 cikket vágunk belőle.
A cikkek mindkét oldalát megkenjük olajjal, egy tálcára cukrot és fahéjat öntünk, majd ráfektetjük a cikkek mindkét oldalát.
A túrót összekeverjük egy tojással és a 6 ek cukorral, majd a cikk elejébe túrót halmozunk, feltekerjük és lekenjük tojással.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és közepesen meleg sütőben 30-40 percig sütjük.