Fahéjas csokis korongok recept

Hozzávalók:
- 13 dkg vaj
- 25 dkg liszt (még valamennyi a nyújtáshoz is)
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi fahéj
- 10 dkg étbevonó
- mandula
- 6 ek cukor
Elkészítése:
A vajat összekeverjük a liszttel, porcukorral, sóval és a tojással. Simára gyúrjuk majd folpack-ba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük. Ezalatt a megpucolt és kissé megpirított mandulákat karamellizált cukorba forgatjuk (amibe egy leheletnyi fahéjat is teszek) és sütőpapírra kiterítve hűlni hagyjuk.
Lisztezett deszkán a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk. 4 cm-es korongokat szúrunk ki, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben előmelegített sütőben 200 fokon 8 percig sütjük. Ebből a mennyiségből nagyjából 60 db korong fog készülni. A kekszeket rácson hagyjuk kihűlni majd ezután mártsuk az időközben felmelegített csokiba. Ha megdermedt mehet rá a mandula is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »