Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas csokis korongok recept

Fahéjas csokis korongok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 13 dkg vaj
    • 25 dkg liszt (még valamennyi a nyújtáshoz is)
    • 5 dkg porcukor
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipetnyi fahéj
    • 10 dkg étbevonó
    • mandula
    • 6 ek cukor

    Elkészítése:

    A vajat összekeverjük a liszttel, porcukorral, sóval és a tojással. Simára gyúrjuk majd folpack-ba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük. Ezalatt a megpucolt és kissé megpirított mandulákat karamellizált cukorba forgatjuk (amibe egy leheletnyi fahéjat is teszek) és sütőpapírra kiterítve hűlni hagyjuk.

    Lisztezett deszkán a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk. 4 cm-es korongokat szúrunk ki, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben előmelegített sütőben 200 fokon 8 percig sütjük. Ebből a mennyiségből nagyjából 60 db korong fog készülni. A kekszeket rácson hagyjuk kihűlni majd ezután mártsuk az időközben felmelegített csokiba. Ha megdermedt mehet rá a mandula is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá