Fahéjas csokis korongok recept

Hozzávalók:
- 13 dkg vaj
- 25 dkg liszt (még valamennyi a nyújtáshoz is)
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipetnyi fahéj
- 10 dkg étbevonó
- mandula
- 6 ek cukor
Elkészítése:
A vajat összekeverjük a liszttel, porcukorral, sóval és a tojással. Simára gyúrjuk majd folpack-ba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük. Ezalatt a megpucolt és kissé megpirított mandulákat karamellizált cukorba forgatjuk (amibe egy leheletnyi fahéjat is teszek) és sütőpapírra kiterítve hűlni hagyjuk.
Lisztezett deszkán a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk. 4 cm-es korongokat szúrunk ki, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben előmelegített sütőben 200 fokon 8 percig sütjük. Ebből a mennyiségből nagyjából 60 db korong fog készülni. A kekszeket rácson hagyjuk kihűlni majd ezután mártsuk az időközben felmelegített csokiba. Ha megdermedt mehet rá a mandula is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »