Fahéjas csokis korongok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fahéjas csokis korongok

Hozzávalók:

  • 13 dkg vaj
  • 25 dkg liszt (még valamennyi a nyújtáshoz is)
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • csipetnyi fahéj
  • 10 dkg étbevonó
  • mandula
  • 6 ek cukor

Elkészítése:

A vajat összekeverjük a liszttel, porcukorral, sóval és a tojással. Simára gyúrjuk majd folpack-ba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük. Ezalatt a megpucolt és kissé megpirított mandulákat karamellizált cukorba forgatjuk (amibe egy leheletnyi fahéjat is teszek) és sütőpapírra kiterítve hűlni hagyjuk.

Lisztezett deszkán a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk. 4 cm-es korongokat szúrunk ki, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben előmelegített sütőben 200 fokon 8 percig sütjük. Ebből a mennyiségből nagyjából 60 db korong fog készülni. A kekszeket rácson hagyjuk kihűlni majd ezután mártsuk az időközben felmelegített csokiba. Ha megdermedt mehet rá a mandula is.