Fahéjas almarózsák recept

Hozzávalók:
- 500 g vajas, leveles tészta
- 3 alma
- 5 ek cukor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- csipet szerecsendió
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 4 csésze víz
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál citromlé
Elkészítése:
Az almákat megmossuk, majd félbe vágjuk és a magházakat kivesszük.
A vizet felforraljuk 3 ek cukorral és a citromlével. Az almákat vékony szeletekre vágjuk, majd a forrásban lévő vízbe tesszük kb 2 percre (addig, hogy könnyen hajlítható legyen, de ne törjön).
Az almát kiszedjük a vízből papírtörlőre, majd megszárítjuk.
A tésztát közben kiengedjük, ha fagyasztott. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd 2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
A maradék cukrot elkeverjük a fahéjjal, szerecsendióval, citromhéjjal. A tésztákat megszórjuk ezzel a keverékkel, majd végig görgetjük rajta a nyújtófát még egyszer, hogy biztos a tésztán maradjon a keverék.
Az almákat rátesszük a tésztára, hogy kissé fedjék egymást, majd szoroan feltekerjük. A végét kevés vízzel odatapasztjuk a csigához (esetleg fogvájóval is megtűzhetjük).
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, vagy amíg szép aranysárga lesz.
Langyosra hűtjük, porcukorral megszórjuk, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »