Fahéjas almarózsák recept
Hozzávalók:
- 500 g vajas, leveles tészta
- 3 alma
- 5 ek cukor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- csipet szerecsendió
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 4 csésze víz
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál citromlé
Elkészítése:
Az almákat megmossuk, majd félbe vágjuk és a magházakat kivesszük.
A vizet felforraljuk 3 ek cukorral és a citromlével. Az almákat vékony szeletekre vágjuk, majd a forrásban lévő vízbe tesszük kb 2 percre (addig, hogy könnyen hajlítható legyen, de ne törjön).
Az almát kiszedjük a vízből papírtörlőre, majd megszárítjuk.
A tésztát közben kiengedjük, ha fagyasztott. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd 2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
A maradék cukrot elkeverjük a fahéjjal, szerecsendióval, citromhéjjal. A tésztákat megszórjuk ezzel a keverékkel, majd végig görgetjük rajta a nyújtófát még egyszer, hogy biztos a tésztán maradjon a keverék.
Az almákat rátesszük a tésztára, hogy kissé fedjék egymást, majd szoroan feltekerjük. A végét kevés vízzel odatapasztjuk a csigához (esetleg fogvájóval is megtűzhetjük).
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, vagy amíg szép aranysárga lesz.
Langyosra hűtjük, porcukorral megszórjuk, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

