Fahéjas almarózsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag vajas-leveles tészta (0,5 kg)
- 6 piros alma
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 tk porcukor
- 1 ek vaníliás porcukor
Elkészítése:
Az almákat megmossuk, kettévágjuk, magházát/szárát eltávolítjuk, és kb. 4 mm vékony szeletekre vágjuk.
Ezalatt vizet forralunk, beletesszük az almaszeleteket, és 1 percig főzzük épp csak addig, amíg könnyen hajlíthatóak lesznek. Szűrőkanállal kiszedegetjük, és félretesszük.
A tésztát téglalap formára, kb. 2mm vastagra kinyújtjuk, és keresztben (a rövidebb oldalán) 6 cm széles csíkokra vágjuk, majd megkenjük tojással.
A csíkok szélét végigrakjuk almával úgy, hogy a héjas része kerüljön kívülre. Feltekerjük, és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.
Megszórjuk fahéjjal és porcukorral, és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 15 perc alatt halvány sárgára sütjük.
Miután megsültek, tálcára téve ismét meghintjük, de most már csak sima vaníliás cukorral.
Nagyon finom desszert, nincs az a mennyiség, ami elég lenne! :)
A fahéjas almarózsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »