Fahéjas almarózsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag vajas-leveles tészta (0,5 kg)
- 6 piros alma
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 tk porcukor
- 1 ek vaníliás porcukor
Elkészítése:
Az almákat megmossuk, kettévágjuk, magházát/szárát eltávolítjuk, és kb. 4 mm vékony szeletekre vágjuk.
Ezalatt vizet forralunk, beletesszük az almaszeleteket, és 1 percig főzzük épp csak addig, amíg könnyen hajlíthatóak lesznek. Szűrőkanállal kiszedegetjük, és félretesszük.
A tésztát téglalap formára, kb. 2mm vastagra kinyújtjuk, és keresztben (a rövidebb oldalán) 6 cm széles csíkokra vágjuk, majd megkenjük tojással.
A csíkok szélét végigrakjuk almával úgy, hogy a héjas része kerüljön kívülre. Feltekerjük, és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.
Megszórjuk fahéjjal és porcukorral, és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 15 perc alatt halvány sárgára sütjük.
Miután megsültek, tálcára téve ismét meghintjük, de most már csak sima vaníliás cukorral.
Nagyon finom desszert, nincs az a mennyiség, ami elég lenne! :)
A fahéjas almarózsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 10 g