Fahéjas almarózsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajas-leveles tészta (0,5 kg)
  • 6 piros alma
  • 1 felvert tojás
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 tk porcukor
  • 1 ek vaníliás porcukor

Elkészítése:

Az almákat megmossuk, kettévágjuk, magházát/szárát eltávolítjuk, és kb. 4 mm vékony szeletekre vágjuk.
Ezalatt vizet forralunk, beletesszük az almaszeleteket, és 1 percig főzzük épp csak addig, amíg könnyen hajlíthatóak lesznek. Szűrőkanállal kiszedegetjük, és félretesszük.

A tésztát téglalap formára, kb. 2mm vastagra kinyújtjuk, és keresztben (a rövidebb oldalán) 6 cm széles csíkokra vágjuk, majd megkenjük tojással.

A csíkok szélét végigrakjuk almával úgy, hogy a héjas része kerüljön kívülre. Feltekerjük, és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.

Megszórjuk fahéjjal és porcukorral, és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 15 perc alatt halvány sárgára sütjük.

Miután megsültek, tálcára téve ismét meghintjük, de most már csak sima vaníliás cukorral.

Nagyon finom desszert, nincs az a mennyiség, ami elég lenne! :)