Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas almafánk recept

Fahéjas almafánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg megpucolt alma
    • 25-30 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet őrölt fahéj
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Az almákat lereszeljük, összekeverjük a liszttel, sütőporral, cukorral és a tojásokkal. Vannak lédúsabb almák, így elképzelhető, hogy több lisztet kell majd adagolni a masszához.

    Kavarjuk össze a hozzávalókat és kanállal szaggassunk kisebb adagokat forró olajba. Nemcsak szaggathatjuk, de pohárral úszógumi formát is kivághatunk belőle.

    Mikor megpirult az almafánk mindkét oldala, csepegtessük le jól az olajtól és szedjük ki egy tálba őket, ahol majd meghintjük a fahajas, vaníliás cukor keverékével. Lekvárral is kínálhatjuk.

    Tipp:

    Ha túl nagy adagokat szaggatunk, akkor ügyeljünk rá, hogy jól átsüljön, mert esetlegesen folyós maradhat a közepe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá