Fahéjas almafánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg megpucolt alma
- 25-30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet őrölt fahéj
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az almákat lereszeljük, összekeverjük a liszttel, sütőporral, cukorral és a tojásokkal. Vannak lédúsabb almák, így elképzelhető, hogy több lisztet kell majd adagolni a masszához.
Kavarjuk össze a hozzávalókat és kanállal szaggassunk kisebb adagokat forró olajba. Nemcsak szaggathatjuk, de pohárral úszógumi formát is kivághatunk belőle.
Mikor megpirult az almafánk mindkét oldala, csepegtessük le jól az olajtól és szedjük ki egy tálba őket, ahol majd meghintjük a fahajas, vaníliás cukor keverékével. Lekvárral is kínálhatjuk.
Tipp:
Ha túl nagy adagokat szaggatunk, akkor ügyeljünk rá, hogy jól átsüljön, mert esetlegesen folyós maradhat a közepe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »